Blazersklas in Simpelveld & Bocholtz

Kinderen in Simpelveld en Bocholtz maken in 12 lessen op een leuke manier kennis met een blaasinstrument en ervaren hoe leuk samen muziek maken is.

Lid zijn van een muziekvereniging is niet vanzelfsprekend


Het is tegenwoordig voor kinderen niet vanzelfsprekend om muziek te maken bij een harmonie of fanfare. De drempel om bij een vereniging of muziekschool een instrument te gaan bespelen is erg hoog. Terwijl muziek maken hartstikke leuk is én goed voor de ontwikkeling van kinderen. Lid zijn van een vereniging is hartstikke leuk. Kinderen beleven er veel plezier en maken er vriendschappen voor het leven.

Muziekverenigingen slaan de handen ineen


De muziekverenigingen in de gemeente Simpelveld hebben daarom de handen in elkaar geslagen. Samen stimuleren ze kinderen om muziek te maken. Als aanvulling op de muziekles op school en het lesprogramma Klinkend Perspectief, is gestart met De Blazersklas. De kinderen gaan met De Blazersklas mee op muzikaal avontuur. Onder leiding van een muziekdocent van de muziekschool maken ze kennis met allerlei blaasinstrumenten en kiezen vervolgens een instrument om op te leren spelen. In 12 lessen ontdekken ze vooral hoe leuk het is om samen muziek te maken. Dit is belangrijker dan het leren beheersen van het instrument. Hiermee proberen ze de kinderen enthousiast te maken om na De Blazersklas door te gaan met muziek maken.

Door samenwerking een groot succes


De lessen zijn wekelijks op maandag aansluitend aan schooltijd op school. En aan het eind van de lessen laten ze zien en vooral horen wat ze hebben geleerd. Samen met de verenigingen organiseren ze een eindpresentatie. Verenigingen kunnen dit niet in hun eentje organiseren. Het is een groot succes geworden dankzij de mooie samenwerking van alle verenigingen in Simpelveld en Bocholtz. Het is een samenwerking tussen Harmonie St. Caecilia Simpelveld, Fanfare Eendracht Huls, Fanfare St. Cecilia Bocholtz, Philharmonie Bocholtz, Stichting Muziekschool Kerkrade, Basisschool Bocholtz, Basisschool De Meridiaan, Gemeente Simpelveld en BAS samen actief.

Wil je meer weten over de Blazersklas?
Neem contact op met contactpersonen Blazersklas Simpelveld: Susanne Boumans (Harmonie St. Caecilia Simpelveld) en Francien Zwanenburg (Fanfare Huls). Of contactpersonen Blazersklas Bocholtz: Martine Kohl ( Fanfare St. Cecilia Bocholtz) en Harold Bröcheler (Philharmonie Bocholtz)