D'r Durpswinkel

D’r Durpswinkel, voor en door mensen.

Mensen samen brengen, mensen aanmoedigen er voor elkaar te zijn en mensen helpen waar nodig. Dat is wat d'r Durpswinkel wil betekenen voor alle mensen van Bocholtz en Simpelveld. Soms kunnen door ouderdom, ziekte of het overlijden van een partner allerlei taken die eerst vanzelfsprekend waren, een zware belasting worden. Meestal helpen mensen uit de directe omgeving, maar waar dat niet het geval is, is d'r Durpswinkel er. D'r Durpswinkel omvat activiteiten, ouderenwerk en een vrijwilligerscentrale.

Samen met zo'n 150 vrijwilligers zet Angelica Koster (Impuls) zich in om mogelijkheden voor inwoners te bieden om te verbinden en ontmoeten. Het hartje op de 'i' van d'r Durpswinkel staat voor het hart wat de betrokkenen hebben voor de mensen. De mensen staan immers centraal.

Handig om te weten

Bent u woonachtig in Bocholtz of Simpelveld, en heeft u geen familie, vrienden of buren in uw directe omgeving die kunnen helpen met een klusje, dienst of andere hulpvraag? Bel dan naar d'r Durpswinkel.

U kunt geholpen worden met:

  • Boodschappen doen bij Plus in Simpelveld en Bocholtz
  • Strijken
  • Doe-het-zelf klusjes
  • Tuinklusjes
  • Advies en hulp over vervoer binnen of buiten Simpelveld en Bocholtz (Automaatje)
  • Warme maaltijd op vaste dagen via Apetito
  • Paar uurtjes een scootmobiel lenen van Welzorg
  • Administratieve hulp bij invullen formulieren
  • Omgaan met compute/mobiele telefoon

Samen in beweging

U kunt d'r Durpswinkel ook bellen als u zich eenzaam voelt en andere mensen wilt leren kennen. Via de activiteitenprogramma’s georganiseerd door de SWOBS is het mogelijk lid te worden van een groep en samen met anderen een hobby of bewegingsvorm te volgen. Een aantal voorbeelden hiervan zijn Chi Kung, dansen, bloemschikken, kaarten, yoga, gym MbvO, Ismakogie, handwerken en schilderen.

Professionele hulp

Daarnaast kunt u ook voor professionele hulp bij d'r Durpswinkel terecht. Het team bestaat uit goed opgeleide vrijwilligers, ouderenadviseurs, maatschappelijk werkers, WMO consulenten, consulenten van ISD Kompas en medewerkers van Meander.

Wellicht kunt u ook iets voor ons of voor een ander betekenen als vrijwilliger. Benoem het en we gaan samen met u op zoek naar geschikt vrijwilligerswerk.

Meer weten?

U kunt terecht in de Rode Beuk in Simpelveld of in Op de Boor in Bocholtz. De koffie staat altijd klaar. Ook als u op zoek bent naar vrijwilligerswerk kan d'r Durpswinkel helpen bij het vinden van geschikt vrijwilligerswerk.