GV Werk naar Krachten en Nijntje Beweegt uitgeroepen tot beste idee van Simpelveld

Vier verenigingen uit Simpelveld en Bocholtz stonden op de stip om hun idee, waar ze de afgelopen maanden hard aan gewerkt hebben, te presenteren om verkozen te worden tot het beste idee van Simpelveld. De winnaar: GV Werk naar Krachten uit Simpelveld. Zij gaan met kids én Nijntje op ontdekkingsreis naar speels bewegen.


Een avond vol spanning, maar vooral plezier. Alle deelnemers hadden fans meegenomen om hen aan te moedigen tijdens de pitch van hún idee. Een idee om via de vereniging mensen in beweging te brengen. Een idee waar ze de afgelopen maanden samen met BAS hard aan gewerkt hebben. Iedere vereniging mocht op de stip hun idee presenteren. “Alle deelnemers hebben goed over hun idee nagedacht en er een echt concept van gemaakt. Petje af!”, vertelt Ken Diedering (BAS samen actief). Tussen de presentaties door zorgde dansvereniging One2Dance Olympia voor een intermezzo. De deelnemers konden zo even op adem komen en het publiek genoot van de danskunsten van de dansers.

Hard werken wordt beloond


Alle pitches waren goed voorbereid, maar er kon maar één winnaar zijn: GV Werk naar Krachten. Dat besloot de jury, bestaande uit wethouder Thijs Gulpen, Piet Schillings (WSV Noad), Marco Vanhommerig (Impuls) en Roger Steens (sportconsulent). Met het idee Nijntje Beweegt wil de turnvereniging uit Simpelveld jonge kinderen spelenderwijs leren bewegen en vooral plezier laten beleven. “Mooi om te zien hoe de vereniging zich inzet om kinderen meer en beter te laten bewegen. Jong geleerd is immers oud gedaan!” vertelt wethouder Thijs Gulpen. En de turnvereniging is ook trots. “Mooi dat we hebben gewonnen. Vol energie gaan we ons idee daadwerkelijk uitvoeren. We hebben er zin in!”, vertelt Truus Timmers.

Expeditie volbracht


Ook VV WDZ, TV Simpelveld en RKVV Sportclub’25 hebben de expeditie glansrijk volbracht. VV WDZ wil met hun idee Voor de Geraniums eenzame inwoners met elkaar in contact brengen met behulp van jonge voetballers van WDZ. TV Simpelveld ontwikkelde het idee voor een Young Tennis Tour. Een idee om met tennisverenigingen uit de regio jeugd met elkaar te laten tennissen. En RKVV Sportclub’25 kwam met het Jan van Tilburg G-toernooi: een voetbaltoernooi voor mensen met een beperking. Niemand ging met lege handen naar huis. Alle deelnemers krijgen een bijdrage van de Innovatieprikkel van de gemeente Simpelveld en BAS om hun idee te kunnen realiseren. “We zijn trots op wat de verenigingen voor elkaar hebben gekregen. Nu begint het echte werk pas. Maar hun energie werkt aanstekelijk en is een mooi voorbeeld voor andere verenigingen!”, vertelt Ken.