Het kernteam ziet kansen in creativiteit

De ondertekening van het Sportakkoord Simpelveld was slechts het begin. Daarna formeerde het kernteam, een groep van betrokken supporters, waaronder Roger Steens (Movare) en Ritch te Kampe (Sportclub’25). Roger: “Ik hoop dat we met het Sportakkoord Simpelveld bereiken dat sportverenigingen, scholen en maatschappelijke organisaties meer samenwerken om nog meer mensen in beweging te brengen.”

Gezond in lijf en leden door sport en bewegen

Roger werd door verenigingsondersteuner Ken gevraagd om plaats te nemen in het kernteam. Ken: “Als gymdocent op beide basisscholen is hij de perfecte vertegenwoordiger voor de scholen in de gemeente Simpelveld.” Roger vult hem aan: “Toen Ken me vroeg, werd ik direct enthousiast. Ik vind sport en bewegen erg belangrijk. Gezond in het leven staan, voldoende bewegen en sporten zorgen niet alleen voor vitale bewoners. Ook voor sociale verbindingen. Als gymdocent leg ik daarvoor de basis op beide basisscholen.” Volgens Ritch helpt ook het sportakkoord daarbij. “Het doel is om meer mensen te activeren om in welke vorm dan ook te bewegen, zonder grenzen. In Simpelveld en Bocholtz is er al een rijk sport- en beweegaanbod. Maar er zijn altijd extra mogelijkheden om een bredere doelgroep te bereiken. Ik raak gemotiveerd om sportevenementen te organiseren en daarmee verbroedering te creëren. Daarom ben ik aangesloten bij het kernteam.”

Aanjagers

Het kernteam jaagt speer- en actiepunten uit het sportakkoord aan, ze stellen prioriteiten én beheren het uitvoeringsbudget. Roger: “Ik hoop op verrassende aanvragen. Aanvragen die we vooraf niet bedacht zouden hebben. En ik zie graag dat initiatieven ontstaan vanuit een samenwerking van verschillende verenigingen en lokale organisaties. Ook hoop ik erop dat verenigingen en lokale organisaties elkaar beter leren kennen en elkaar beter vinden in de toekomst. Zo kunnen ze er samen voor zorgen dat er voor iedereen, van jong tot oud, sport- en beweegaanbod is.” Ritch kijkt ook uit naar creatieve initiatieven. “Verenigingen en organisaties die buiten hun eigen grenzen durven te kijken. Dat is wat ik graag zie. Dat ze vernieuwing opzoeken in plaats van bij de standaard agenda blijven. Daar plukken we met z’n allen uiteindelijk de meeste vruchten van.”

Een aanvraag doen?

Ritch: “De gemeente Simpelveld is altijd een hechte en vooruitstrevende gemeenschap geweest met een rijk verenigingsleven. Ik hoop dat we dat met het sportakkoord kunnen zorgen voor een sneeuwbaleffect waarbij we de brug tussen de verenigingen en maatschappelijke organisaties kunnen verkleinen. Daarom roept hij iedereen op om een initiatief in te dienen.” Als initiatiefnemer kun je een aanvraag voor het uitvoeringsbudget indienen door het aanvraagformulier in te vullen en te mailen naar info@samenbas.nl. Het kernteam beoordeelt of de aanvraag in aanmerking komt voor een financiële bijdrage.