Innovatieprikkel

De gemeente Simpelveld en BAS willen vernieuwende en duurzame ideeën van sportverenigingen stimuleren én helpen uitvoeren. Dat kan met behulp van de Innovatieprikkel.

De Innovatieprikkel is voor nieuwe ideeën, initiatieven en activiteiten georganiseerd door sportverenigingen in de gemeente Simpelveld. Ideeën die sportief en/of duurzaam zijn, gericht op jongeren, ouderen en/of mensen met een beperking. De Innovatieprikkel steunt deze initiatieven en helpt de ideeën te realiseren.

Kracht van verenigingen

We geloven in het belang en de kracht van verenigingen. Zij verbinden mensen uit alle lagen en leeftijden met elkaar en dragen bij aan een sterke en sociale samenleving. Die kracht is enorm, maar tegelijkertijd staan verenigingen voor grote uitdagingen. Het traditioneel verenigen voldoet steeds minder aan de wensen van mensen. Dit vraagt om een nieuwe en toekomstbestendige aanpak en vernieuwing. Daar helpt de Innovatieprikkel bij. Samen met sportverenigingen gaan we op expeditie.

Op Expeditie

We starten een expeditie om verenigingen te helpen met concrete vragen en ideeën. Tijdens de expeditie helpen we de vereniging het idee innovatief, duurzaam en uitvoerbaar te maken. De deelnemers van de expeditie worden in een 3-tal bijeenkomsten begeleid om te komen tot een concreet en compact projectplan. Aan het einde van de expeditie presenteren de verenigingen hun idee en ontvangen ze een bijdrage vanuit de Innovatieprikkel.

Aan wat voor ideeën kun je denken? Je hoeft als vereniging niet altijd zelf het wiel uit te vinden. Een aantal voorbeelden.

Seniorenfit

Een voorbeeld uit Simpelveld zelf. Drie sportverenigingen (tennis, voetbal en krachtsport/fitness) zijn samen aan de slag gegaan om voor senioren nieuw aanbod te creëren. Dit heet Seniorenfit. Seniorenfit is een negenweeks programma waarbij 60plussers elke week komen sporten. Elke week is een andere vereniging aan de beurt om de training te verzorgen. Zo maken de deelnemers kennis met verschillende sporten en worden ze begeleid om verantwoord te sporten.

E-sports room

Bij voetbalvereniging Sparta’25 in Beek en Donk is er een heuse SpartArena gebouwd. De SpartArena is een gloednieuwe E-sports room in de kantine waar E-sports (FIFA) gespeeld wordt. E-sports is een initiatief van alle Laarbeekse buitensportverenigingen om jeugdleden een breder aanbod te bieden en ze als leden te behouden.

Special Sportmix

De Special Sportmix is een samenwerkingsverband van De Bengele Beweegt uit Nederweert waarbij diverse verenigingen betrokken zijn. De Special Sportmix is een sportaanbod voor mensen met een beperking, ontstaan door de bundeling van krachten van de verenigingen én professionals.

Meer weten?

Heb je een idee en wil je jouw sportvereniging aanmelden? Of wil je graag meer informatie? Mail dan naar info@samenbas.nl.