Koempelcup in voorbereiding

De Koempelcup, dé sportolympiade voor jong en oud. Op woensdag 4 juli vindt een uniek sportevenement plaats voor alle inwoners en verenigingen uit Simpelveld en Bocholtz. De voorbereidingen hiervoor zijn in volle gang.

Kick-off

Op 20 januari werd bij Roda JC Midden in de Maatschappij de aftrap gegeven voor de Koempelcup in Simpelveld. Een bijzonder en vooral sportief evenement voor alle inwoners en verenigingen in de gemeente Simpelveld. Tijdens de Kick-off waren 24 afgevaardigden van verenigingen uit de gemeente aanwezig en de wethouders Wiel Schleijpen en Thijs Gulpen. Tijdens deze aftrap gaven al 7 enthousiastelingen zich op samen aan de slag te gaan om de Koempelcup tot een groot succes te maken.

Koempelcup in Simpelveld


Gemeente Simpelveld wil alle inwoners de mogelijkheid bieden te kiezen voor sport, bewegen en een gezonde levensstijl. Daarom werken gemeente en lokale partijen, zoals onderwijs, zorgpartners en verenigingen, nauw samen met BAS om een beweging op gang te brengen. Op 4 juli a.s. wordt daarom de Koempelcup georganiseerd, samen met Roda JC Midden in de Maatschappij. Een sporttoernooi voor alle verenigingen én inwoners, van jong tot oud.

Samen aan de slag


De sportolympiade wordt georganiseerd door Roda JC Midden in de Maatschappij samen met veel verenigingen, BAS samen actief, Impuls en gemeente Simpelveld. Een werkgroep met vertegenwoordigers van de sportverenigingen is druk bezig met de voorbereidingen voor de Koempelcup. Het belooft een toffe dag te worden boordevol spellen, zoals Around the Net (tennis), Hollandse spellen, Ultimate Frisbee, 3d Handboogschieten en Kinbal. Hoewel de Koempelcup samen met Roda JC wordt georganiseerd is het dus géén voetbaltoernooi. Ook als je niet van voetballen houdt, is het hartstikke leuk om mee te doen.
Ook heeft de werkgroep gewerkt aan de promotie voor de Koempelcup. Binnenkort worden de eerste flyers verspreid in Simpelveld en omgeving. En er wordt een promotievideo door Roda JC opgenomen op sportcomplex Kaalheide. Wordt vervolgd!


In samenwerking met

De Koempelcup wordt georganiseerd in samenwerking met Roda JC Midden in de Maatschappij, Gemeente Simpelveld, GV WNK, Sportclub’25, TC Bocholtz, SV Simpelveld, TV Simpelveld en One2Dance Olympia.

De Koempelcup heeft al eerder plaatsgevonden. De eerste Koempelcup werd in 2015 gehouden in de gemeente Heerlen. Meer weten over de Koempelcup van Roda JC? Lees hier verder.