Aftrap watertaps op De Meridiaan met Ben Bizzie

De twee watertappunten van basisschool De Meridiaan werden officieel geopend samen met wethouder Hub Hodinius en natuurlijk beweegmaatje Ben Bizzie.

Water drinken stimuleren

Sinds de start van het nieuwe schooljaar staat er niet één, maar zelfs twee watertappunten bij basisschool De Meridiaan. “Op basisschool De Meridiaan stimuleren ze water drinken zo veel mogelijk. Veel fruitsappen en andere drankjes zijn vaak veel ongezonder dan ze vermoeden. Daarentegen is water gezond, lekker én de beste dorstlesser”, vertelt beweegcoach Ken.

“Lekker koud dat water”

De kinderen van groep 4 t/m 8 verzamelden zich op het speelplein voor het grote spektakel: het officieel openen van de watertap. Maar voordat dat werd gedaan, deden ze met z’n allen de Ben Bizzie dans. Leerlingen, leraren en de wethouder deden enthousiast met Ben Bizzie mee. Vorige week konden leerlingen meedoen met een rebus. De leerlingen met de juiste oplossing kregen de kans om als eerste water te tappen én te proeven. “Lekker koud dat water, heerlijk!”, aldus een van de winnaars. Ken: “Elke leerling krijgt zijn of haar eigen bidon. Die kan tijdens de schoolweek door de kinderen zelf gevuld worden, binnen en buiten. Ben Bizzie legt op de watertap zelf uit hoe de tap werkt. En nu? Lekker veel water tappen, proost!”

Wil je nog eens de Ben Bizzie dans doen? Kijk dan hier hoe de beweegcoaches het voordoen.