Foto's: Kinderen overtreffen zichzelf tijdens de Wandelchallenge

In samenwerking met de ouderverenigingen van basisschool Bocholtz en basisschool de Meridiaan organiseerde BAS afgelopen maand een wandelchallenge. Kinderen werden uitgedaagd om van 23 april t/m 23 mei zoveel mogelijk kilometers te wandelen. Ruim 100 kinderen gingen deze uitdaging aan!

Per categorie konden kinderen kiezen hoeveel kilometer ze wilden lopen. Voor groep 1 en 2 was dit maximaal 50 kilometer, voor groep 3, 4 en 5 75 kilometer en voor de oudsten 100 kilometer. Veel deelnemers waren fanatiek en hielden het daar niet bij. Er werden nog veel meer kilometers gelopen. Via Strava logden zei hun wandelrondes en konden zij zien hoeveel kilometers zij én de andere deelnemers al in de benen hadden. “Met deze challenge brachten we jong én oud in beweging. Kinderen gingen op pad met hun ouders en hadden zo een leuke en uitdagende activiteit om samen te doen”, zegt beweegcoach Anneke.

Meer dan 200 kilometer

In Bocholtz liep Lara Bindels uit groep 8 bijvoorbeeld 270 kilometer. Toen ze eenmaal bovenaan stond, kreeg ze nóg meer motivatie om meer te lopen zodat ze die plaats niet zou verliezen. Zelfs Noa uit groep 4 passeerde de 200 kilometers. Hij wandelde samen met het gezin, vrienden en vriendinnen die ook aan de challenge meededen. “Het leukste vond ik de vroege wandeling van 10 kilometer die ik met papa heb gemaakt. De regen was de grootste uitdaging, maar ik vond het ook leuk om in de regen door het bos met veel ‘pratsj’ te wandelen”, aldus Noa.

“Deze challenge zorgde ervoor dat wandelen nog leuker werd!”

In Simpelveld werden de meeste kilometers gelopen door Myron Krause. Zij wandelde maar liefst 282 kilometer. Vroeger vond ze wandelen maar saai, maar corona heeft dat verandert. Doordat er weinig andere mogelijkheden waren om iets te ondernemen, vond zij het heerlijk om op pad te gaan. Myron: “Met de hond en de familie eropuit gaan, maakt het wandelen gezellig. Buiten zijn en altijd weer een nieuwe route ontdekken. Deze challenge zorgde ervoor dat wandelen nog leuker werd!”

Beweegcoach Anneke: “Alle deelnemers ontvingen een medaille en een certificaat ter herinnering aan deze challenge. Iedereen liep met een eigen doel en motivatie en mag absoluut trots zijn op zichzelf! We hopen natuurlijk dat mensen dit doorzetten en zelf gemotiveerd blijven om kilometers te maken.”