Foto’s: Klimmen in Park het Plateau

Maar liefst 34 enthousiaste klimmers begonnen hun herfstvakantie goed. Lekker in de buitenlucht in de bosrijke omgeving van Brunssum in Park het Plateau. Op grote hoogte genoten de kinderen van de diverse obstakels.

Klauteren, klimmen en wiebelen

Vanaf de grond zag het er makkelijk uit, eenmaal op het eerste platform op zo’n 3 meter boven de grond was het toch een ander verhaal. Die ‘makkelijke’ route leek opeens toch wat pittiger. Maar als echte ervaren klimmers gingen de kinderen als een speer al klauterend door te touwen. Het ene obstakel net iets moeilijker dan het andere, maar aan uitdaging geen gebrek. Wat deden ze het goed!

Als een speer

Door het spinnenweb werd snel geklauterd en ook de mijntunnels waren geen enkel probleem. De deelnemers vonden de routes, variërend op hoogtes van 3 meter tot maar liefst 6 meter (!) hoog, erg leuk. Al waren er ook een aantal bij die net wat meer vertrouwen in zichzelf nodig hadden om de eerste twijfel te doorbreken. Eenmaal met genoeg zelfvertrouwen op zak, ging het als een speer. Beweegcoach Ken is trots: “Wat een toppers heb ik vandaag gezien. Iedereen overtrof zichzelf en heeft een kleine angst opzij gezet en de route geklommen.”