KennisMakers aan de slag in Simpelveld

Nieuw in Simpelveld: KennisMakers. Inwoners uit Bocholtz en Simpelveld delen hun kennis, passie en trots in workshops en lezingen bij de bibliotheek in Simpelveld. De eerste KennisMakers hebben hun kennis al vol energie gedeeld.


De Bibliotheek is bij uitstek een plaats om kennis te delen. Niet alleen kennis over boeken of literatuur, maar ook over praktische of technische kennis. De Bibliotheek heeft zelf niet álle kennis in huis. Maar heel veel mensen in Simpelveld en Bocholtz wél. En sinds kort delen zij hun kennis als KennisMaker. Mensen met een passie of hobby of gewoon heel veel kennis over bepaalde onderwerpen.

Van indianen tot viervoeters

De eerste KennisMaker was Leo Vorage. Hij beet de spits af en vertelde zijn verhaal over indianen aan 50 kinderen. De leeskuil in de bibliotheek zat helemaal vol en de kinderen waren muisstil. Kinderen én leerkrachten hebben veel bijgeleerd over het leven van de indianen.

De volgende KennisMaker is Miriam Eggen. Zij weet alles over het hebben van huisdieren, zoals honden en katten. Ze deelt haar kennis als dierenartsassistente en fokker, maar vooral vanuit haar liefde voor dieren. Wil je ook komen? Miriam deelt haar kennis op dinsdag 9 april om 16.00 uur. De KennisMakers bijeenkomsten zijn gratis toegankelijk voor iedereen. Wel graag een plek reserveren via info@bibliotheeksimpelveld.nl of 045-544 39 86.

Nog meer KennisMakers

En noteer alvast de volgende data van KennisMakers in je agenda:

  • Dinsdag 14 mei | KennisMaker over het provinciehuis (voor volwassenen) | 16.00-17.00 uur | Bibliotheek Simpelveld
  • Dinsdag 11 juni | KennisMaker over onkruid (voor volwassenen en kinderen) | 16.00-17.00 uur | Bibliotheek Simpelveld

Doe je mee?

Wil jij ook KennisMaker worden? Heb je een jarenlange passie die je graag wilt delen met anderen? Of specifieke kennis op een bepaald gebied? Weet jij bijvoorbeeld iets over tuinieren? Of over filmklassiekers uit de jaren ’50 of over iets heel anders? Ga dan de uitdaging aan om als KennisMaker jouw kennis met anderen te delen. Stuur een bericht naar info@bibliotheeksimpelveld.nl. Of ga voor meer informatie naar www.bibliotheekkerkrade.nl.