Kids uit Simpelveld voor even de baas van school

Leerlingen van Basisschool De Meridiaan in Simpelveld mochten voor even de baas van de school zijn en bedenken hoe ze op school nog meer en beter kunnen sporten en bewegen. De kinderen zaten vol goede ideeën!

Tijdens Juniorlab mochten kinderen uit groep 5 t/m 8 aan de slag met de vraag: Wat zou jij doen om nog meer te sporten en bewegen op school als je directeur van de school zou zijn? In groepjes gingen de kinderen aan het werk om ideeën te bedenken en uit te werken. De kinderen vonden het in het begin wel even spannend om de baas te mogen zijn, maar kwamen al snel met veel ideeën. Van meer bewegen tussen de lessen door tot vaker gymles in de week. Ieder groepje heeft één idee creatief uitgewerkt door te knippen en plakken. De school gaat samen met BAS bekijken hoe de ideeën gerealiseerd kunnen worden. Lees hieronder meer over de ideeën die ze hebben bedacht.

Bewegen leren

Bewegend Lerend was het idee van meiden uit groep 5 en 6. Zij zien het wel zitten om niet de hele dag stil te zitten, maar ook af en toe tussen de lessen door in beweging te zijn. En dat kan volgens hen heel eenvoudig. Van bewegingsoefeningen tot springen in de lucht of even een paar yoga oefeningen. Maar ook tussendoor even naar buiten als het zonnetje schijnt. En als het regent? Dan gewoon iets later op de dag naar buiten of binnen een wandelingetje maken!

Ochtendgym

De Ochtendgym was het idee van de leerlingen uit groep 7 en 8. Zij denken dat ochtendgym beter voor de kinderen en hun hersenen is. Er is volgens de kids zelfs onderzoek dat aantoont dat de hersenen voor half 10 niet echt kunnen functioneren. Ochtendgym kan bijvoorbeeld een rondje om de sterrenflat zijn of yoga oefeningen in de klas. De ochtend actief beginnen zorgt voor een positief effect op de hersenen. En hoe leuk is het als je dat met je vriendjes of vriendinnetjes kunt doen!