Kinderen in beweging tijdens Sportdag

Een meivakantie vol beweging! Daarvoor zorgen onze beweegcoaches. Kinderen uit Simpelveld en Bocholtz hoeven niet stil te zitten, bijvoorbeeld tijdens de sportdag. Drie clubs en verenigingen uit de gemeente gaven een inkijkje in hun sport. Kinderen maakten kennis met SV Simpelveld, TV Simpelveld en KSV Helios.

De afgelopen week beoefenden kinderen tijdens de sportdag maar liefst drie verschillende sporten op één ochtend. Clubs en verenigingen gaven leuke workshops aan 25 enthousiaste kids. Beweegcoach Anneke: “Super dat we in samenwerking met de verenigingen kinderen kunnen laten kennismaken met verschillende sporten. Zo maken we samen onze jeugd enthousiast voor sport en bewegen!”

Voetbal, tennis en gewichtheffen

Op het veld van SV Simpelveld gingen kinderen met elkaar de strijd aan tijdens een voetbalpartijtje. Messi en Martens moeten langzaam plaats maken voor al dat toekomstig voetbaltalent. Ballen werden over en weer geschoten en op een speelse manier probeerden kinderen de bal van elkaar af te pakken. Ook gingen kinderen samen met TV Simpelveld aan de slag met tennis. Letterlijk, want kinderen leerden hoe ze een racket moeten vasthouden en hoe ze daarmee een bal kunnen slaan. Soms nog wat onwennig, maar met veel plezier. Op het gezicht van kinderen toverde een grote glimlach. Maar dat was nog niet alles, want KSV Helios daagde de kinderen uit bij de krachtsporthal. Grote schijven van maar liefst 1,5 kilo werden aan halters geregen waarna allerlei oefeningen, zoals squats, de revue passeerden. Het was een ochtend vol beweging en plezier. Een groot succes en dat mede dankzij de hulp van SV Simpelveld, TV Simpelveld en KSV Helios. Nogmaals bedankt!

Skateboardworkshop

Doe je de volgende keer mee? Je kunt je nu nog aanmelden voor de skateworkshop! Dat kan hieronder: