Bingo! En beweging bij de Rode Beuk

“Bingo!”, klonk het luid vanaf de balustrade bij de Rode Beuk in Simpelveld. De bewoners konden op gepaste afstand meedoen met de Kras & Krachtig Beweegbingo. “Een ochtend vol spel én beweging. De senioren deden enthousiast mee”, vertelt beweegcoach Ken.

Afgelopen week zorgde beweegcoach Ken samen met Kellie van Impuls voor extra beweging bij de Rode Beuk in Simpelveld. Samen speelden ze Kras & Krachtig Beweegbingo. “Senioren zitten al een tijd binnen. Ze hebben minder contact met anderen en mogen geen bezoek ontvangen. Daarnaast zitten ze veel stil en dat terwijl bewegen juist zo belangrijk is op dit moment. Daar wilde ik een stokje voor steken! En wie kon ik beter om hulp vragen dan Kelly van Impuls”, aldus Ken.

Met een muziekbox, een microfoon en een bingoset gingen ze op pad. De klanken van vrolijke muziek waren op het hele terrein van de Rode Beuk te horen. Langzaam verschenen er steeds meer nieuwsgierige senioren op de balustrade. “Ze deden allemaal enthousiast mee, uiteraard op gepaste afstand. Mensen leefden op en kwamen in beweging. Daar doen we het voor. Elk moment om senioren in Simpelveld en Bocholtz in beweging te brengen, grijpen we. Daarom bedachten we deze alternatieve bingo en zorgden voor een ochtend vol spel, beweging én plezier. Dit smaakt naar meer.” Daarom gaat Ken woensdag weer naar de Rode Beuk voor een beweegmoment. “Deze tijd vraagt naar creativiteit, maar op afstand kun je toch een hoop. Ik heb weer zin in de volgende keer. En de senioren ook. De les werd afgesloten met ‘bingo!’ bij een van de deelnemers.”