Lekker buitenspelen op Nationale Buitenspeeldag

Een dag om lekker in beweging te komen. Niet binnen, maar buiten!

Ondanks dat het behoorlijk regende is de Nationale Buitenspeeldag niet in het water gevallen! De Buitenspeeldag is hét moment om lekker buiten te spelen. Jaarlijks worden straten afgezet en worden verschillende plekken in Nederland omgetoverd tot speelplek. Ook in Simpelveld. Samen met BSO Ziezo Humankind hebben we op woensdag 12 juni een Buitenspeeldag georganiseerd op basisschool Bocholtz.

Lekker buitenspelen

Ongeveer 80 kinderen deden met ons mee. Ze hebben verschillende spelletjes gedaan, zoals steen-papier-schaar en een bekertjesbarcours. Voetbalvereniging WDZ organiseerde een voetbalwedstrijdje en de kinderen hebben eierkoeken versierd. Wanneer ze alle spellen hadden gespeeld, mochten ze een klein cadeautje uitzoeken. De waterpistolen waren erg populair en werden direct gebruikt. Niet alleen de kinderen, maar ook Ken moest het ontgelden.

Elke dag buitenspeeldag

De Buitenspeeldag is niet alleen om een frisse neus te halen of om aan de dagelijkse beweegnorm te komen. Buiten spelen maakt een kind sterker en socialer. Het voorkomt overgewicht en het verlaagt het stressniveau. “We hebben ze vandaag laten zien wat voor spellen ze buiten allemaal kunnen doen. Maar we hopen natuurlijk dat ze hier morgen weer mee verder gaan. Want van elke dag kun je een Buitenspeeldag maken!”, aldus beweegcoach Ken.

Samen BAS - lekker buitenspelen op buitenspeeldag