Zo jong als je jezelf voelt

Op donderdag 11 april zijn 10 fanatieke senioren gestart met Seniorenfit. Onder het genot van een heerlijk zonnetje gingen ze bij SV Simpelveld aan de slag met Walking football. Met een leuke mix van vier vrouwen en zes mannen zijn ze lekker in beweging gekomen.

“Je bent zo jong als je jezelf voelt en je bent nooit te oud om te leren”, zo vertelt Ken (beweegcoach). “Walking footbal is een ideale sport voor senioren. Het is een voetbalvorm waarbij je niet mag rennen. Daarnaast mogen er geen slidings worden gemaakt en mag de bal niet boven heuphoogte komen. Kortom: perfect voor senioren die op hun oude dag nog lekker actief bezig willen zijn.”

Samen is leuker dan alleen

Na een goed warming up, ging de groep aan de slag met de bal aannemen, dribbelen en schieten. “Een enkeling had al vaker gevoetbald. Voor anderen was het wat wennen, maar al snel zag je verbetering. Maar nog belangrijker: veel plezier.” De groep werd in tweeën verdeeld en gingen met elkaar de uitdaging aan: welk team scoort het meest? Een nek-aan-nekrace met slechts twee doelpunten verschil. Tijdens het partijtje vonden de deelnemers het lastig om niet te rennen. “Het voelt zo normaal om achter die bal aan te hollen. Ik moet echt wennen dat dat bij deze sport niet mag. Maar ik heb enorm genoten. Heerlijk om buiten actief bezig te zijn. Bovendien is samen in beweging komen veel leuker dan alleen!”, vertelt een van de deelnemers enthousiast. De ochtend werd met z’n allen afgesloten met een kopje koffie of thee. Want ook een stukje gezelligheid hoort er bij Seniorenfit bij.

BAS, Samen Actief - zo jong als je jezelf voelt 3