Nieuwe watertaps stimuleren gezondheid

Onlangs hebben we, in samenwerking met de basisscholen in Simpelveld en Bocholtz een aantal nieuwe watertappunten geplaatst. Basisschool de Meridiaan en basisschool Bocholtz zijn bezig met het proces om een Gezonde Basisschool van de Toekomst te worden. ''We hopen dat kinderen meer water gaan drinken en daardoor een gezondere leefstijl ontwikkelen'', aldus beweegcoach Ken.

Veel mensen vergeten het nog wel eens, maar gezondheid gaat zeker ook over de consumpties die je neemt. Samen met de scholen en JOGG zijn we daarom aan de slag gegaan om water drinken te stimuleren. Gemiddeld consumeren kinderen op school jaarlijks ruim zes kilogram aan suiker uit meegenomen zoete drankjes. Volgens Ken een veel te hoog én ongezond getal. We hebben daarom besloten om twee watertaps te instaleren. Het lijkt misschien iets kleins, maar het kan toch een wezenlijk verschil maken.

Positieve reacties

Na de plaatsing kregen de kinderen een bidon die ze kunnen vullen met kraanwater uit de watertap. Vanaf het eerste moment wordt er veel gebruik gemaakt van de taps. Iedereen bleek hartstikke enthousiast. ''Soms staat er zelfs een rij met leerlingen die geduldig wachten totdat ze hun fles kunnen vullen'', zo geeft een leraar aan. Ook beweegcoach Ken is positief. ''Het is niet alleen mooi om te horen dat de kinderen er fanatiek gebruik van maken, het geeft mij ook extra energie om verder te gaan met het project!