Onze nieuwe website mét Beweegwijzer

We hebben een spiksplinternieuwe website met een tool die zorgt voor nog meer beweging in de gemeente Simpelveld. De ‘Beweegwijzer’ helpt jong en oud op weg in de zoektocht naar passend sport- en beweegaanbod.

Mensen bewegen minder

Dat sporten en bewegen belangrijk is, weten we allemaal. Juist nu kan bewegen bijdragen aan een betere fitheid en weerstand. “We merken dat mensen, van jong tot oud, in deze tijd minder bewegen. De drempel tot bewegen is hoger en daar willen wij een stokje voor steken. Op onze nieuwe website creëerden we een nieuwe tool waarbij we mensen op weg helpen naar passend sport- en beweegaanbod. Het vinden van een sport- of beweegactiviteit kan een hele zoektocht zijn. Onze Beweegwijzer laat inwoners van alle leeftijden het sport- en beweegaanbod van de gemeente Simpelveld ontdekken”, aldus beweegcoach Anneke.

Sport- en beweegaanbod dat aansluit op persoonlijke wens

Beweegcoach Ken: “We zijn al enkele jaren samen actief in Simpelveld en Bocholtz en we waren toe aan een nieuwe website. Een website die nog meer bijdraagt aan meer beweging voor jong en oud. Allerlei partners vanuit onderwijs, zorg en welzijn helpen ons daarbij. Ook verenigingen spelen een belangrijke rol. Op onze nieuwe website krijgen zij een prominentere plek. We stimuleren mensen hiermee om kennis te maken met de mooie verenigingen uit Simpelveld en Bocholtz. Via de Beweegwijzer kunnen mensen filteren op plaats, sport, doelgroep en accommodatie. Zo komt er vanzelf sport- en beweegaanbod naar boven dat past bij ieders persoonlijke wensen. Uiteraard zijn we er ook voor mensen die extra ondersteuning kunnen bij hun zoektocht. Mensen kunnen daarvoor contact met ons opnemen.