Peuters ontvangen medaille Peuter4daagse

Tijdens de Week voor de Gezonde Jeugd wandelden de peuters uit Simpelveld en Bocholtz vier dagen lang 15 minuten. Ze werden op vrijdag 11 juni beloond met een welverdiende medaille om trots op te zijn!

5.500 peuters wandelen mee

Elk jaar vragen JOGG, gemeenten en partners door heel Nederland aandacht voor een toekomst waarin iedereen gezond kan opgroeien. In dat kader organiseren zij de Week voor de Gezonde Jeugd, want een gezonde toekomst begint bij een gezonde jeugd. Ook dit jaar werd er in de gemeente Simpelveld en Bocholtz gezond en actief meegedaan met een Peuter4daagse. In samenwerking met zestien Zuid-Limburgse JOGG-gemeenten en JOGG-regisseurs kwamen ruim 5.500 peuters en 750 pedagogische medewerkers in beweging!

Het eerste ommetje met Erben Wennemars

Van 7 t/m 11 juni deden de kinderdagverblijven en groepen 1 en 2 van de basisscholen in Simpelveld en Bocholtz mee aan de Peuter4daagse. Dagelijks wandelden de kinderen een rondje van 15 minuten. Na elke wandeling mochten de kinderen een stempel plakken op de speciale stempelkaart. Aan het einde van de week leverde die volle stempelkaart een mooie medaille op! In Simpelveld opende oud schaatser Erben Wennemars de week. Samen met de peuters van peuteropvang ‘Wiebel’ liep hij het eerste ommetje van de week.

De dagen erna liepen de peuters elke dag een andere ronde. Ditzelfde deden ze in Bocholtz. En daar zette beweegcoach Anneke ook nog een toffe beweegparcours uit waar kinderen konden springen, klimmen en kruipen. “Door variatie aan te brengen in de wandelingen, krijgen peuters er plezier in. Een speurtochtje of een beweegparcours geeft een leuke twist aan de wandeling”, aldus beweegcoach Anneke. Enkele locaties hebben al kenbaar gemaakt dat ze ook na deze week doorgaan met wandelen. Lekker bezig!