RKVV Sportclub’25 trapt af het Jan van Tilburg toernooi

Na maanden voorbereiding was het dan eindelijk zo ver. Rkvv Sportclub’25 organiseerde op 31 augustus voor het eerst het Jan van Tilburg Toernooi. Een voetbaltoernooi voor G-sporters. Onze Ken nam een kijkje.

Jaren geleden opperde Jan van Tilburg, vader van een zoon met een beperking, om een G-team op te starten. Ondertussen heeft Sportclub’25 een G-team met tien tot vijftien enthousiaste spelers. “Elk jaar organiseren we twee toernooien voor alle jeugdteams en voor dames. Maar nog niet voor het G-team”, aldus Ritch te Kampe. “Met dat idee deden ze mee met de Innovatieprikkel. Een extra steuntje in de rug om nieuwe ideeën, initiatieven en activiteiten van sportverenigingen te kunnen realiseren, zo vertelt verenigingsondersteuner Ken.”

“Puur genot, die gezichten van de deelnemers”

“Met de drie verschillende bijeenkomsten hebben ze van hun idee een waar concept weten te maken”, vertelt Ken trots. “Na de Innovatieprikkel hebben ze het concept verder uitgewerkt. Wanneer zo’n mooi idee maanden later ook wordt uitgevoerd, is natuurlijk iets waar we vanuit BAS, samen actief ook hartstikke trots op zijn. Heel fijn om een steentje bij te dragen bij zo’n enthousiaste vereniging als RKVV Sportclub ’25. Mooi om te zien welke beweging een lokale voetbalvereniging teweeg kan brengen in samenwerking met lokale partners. Maar het allermooist is natuurlijk die gezichten van de deelnemers van het toernooi. Puur genot om te zien. Dat was ook te zien langs de kant bij de mensen die de teams aanmoedigden. Het was een zeer geslaagde dag. Ik kijk alweer uit naar volgend jaar.”