Succesvolle start van De Innovatieprikkel

Een vijftal enthousiaste verenigingen gaat samen met gemeente Simpelveld en BAS, Samen Actief aan de slag om uitdagingen aan te pakken en ideeën uit te werken. Op maandag 25 februari startte de verenigingen met ‘De Innovatieprikkel’. Een extra steuntje in de rug om nieuwe ideeën, initiatieven en activiteiten van sportverenigingen te kunnen realiseren.

Deelnemende verenigingen

SV Simpelveld, Sportclub’25, GV WNK, WDZ en TV Simpelveld brachten een idee in. Zoals het organiseren van beweegactiviteiten voor jong én oud, het creëren van sportaanbod voor mensen met een beperking en het ontwikkelen van een beweegdiploma voor jonge kinderen. In drie bijeenkomsten worden alle verenigingen meegenomen om de juiste stappen te zetten tot de realisatie van hun idee.

Dromen en ambities

De eerste bijeenkomst ‘Dromen en ambities’ was al een succes. De verenigingen bekeken aan welke dromen en ambities hun idee bijdraagt. Hierbij werden verenigingen gevraagd om het idee te typeren en associëren. Vol enthousiasme gingen de verenigingen aan de slag. “Met ‘De Innovatieprikkel’ leren ze ons anders na te denken. Zoals over de kernwaarden van onze vereniging”, zo vertelt een van de deelnemers.

We gaan verder

Tijdens de volgende bijeenkomst op 18 maart gaan we met de verenigingen verder aan de slag om het verhaal achter het idee uit te werken. Hoe bereik je je doelgroep? Hoe zorg je ervoor dat de activiteit bekend wordt? Welke communicatiemiddelen ga je inzetten? Uiteindelijk werken we toe naar de afsluitende avond op 24 april 2019 waar alle ideeën gepitcht worden.

Lees hier meer over de Innovatieprikkel.