Te weinig sporten is een gemiste kans

Sinds haar nieuwe heupen is sporten en bewegen erg belangrijk. “Met Seniorenfit heb ik op een laagdrempelige manier kunnen kijken welke vereniging het best bij me past.”

“Seniorenfit is dé mogelijkheid om eens een kijkje te nemen bij verschillende verenigingen”, vertelt een van de deelnemers van de vorige editie. Ik hou ervan om lekker bezig te zijn. Ik heb een grote tuin en een hond. Dus aan beweging kom ik wel. Maar dit was voor mij een leuke manier om eens wat anders te proberen.” Sinds de operaties aan haar heupen in 2006 en 2012, is voldoende beweging erg belangrijk. “Dat voorkomt dat ik niet vastroest”, grapt ze.

Lekker actief bezig en samen zijn

“Het was niet belangrijk om te winnen. Het ging erom om lekker samen te zijn en lekker actief bezig te zijn. En ondanks dat ik niemand kende, heerste er een gezellige sfeer.” Tijdens Seniorenfit ontdekte ze dat tennis geen sport voor haar is. Voetbal vond ze daarentegen best leuk en voor herhaling vatbaar. “Maar uiteindelijk ben ik bij Helios blijven plakken. Ik vind het fijn om lekker een uurtje te bewegen en ondertussen onder de mensen te komen.”

“Te weinig sporten is een gemiste kans”

“Sporten en bewegen maakt je hoofd en je lichaam leeg. Toch zie ik mensen die te weinig in beweging komen. En dat vind ik een gemiste kans.” Ze raadt iedereen aan om Seniorenfit te proberen. “Het is moeilijk om inactieve mensen te motiveren. Seniorenfit is daarentegen een prettige en laagdrempelige manier om eens te proeven aan verschillende sporten en verenigingen.”