Op tennisexpeditie door het Heuvelland

Hoe krijgen we genoeg teams bij elkaar voor de voorjaarstenniscompetitie. En hoe kunnen we ouders meer binden aan de club? Dat vroeg TV Simpelveld zich af. De tennisclub in Simpelveld, maar ook andere tennisverenigingen in de omgeving moeten hard werken om genoeg teams en ouders op de been te brengen voor de competitie. “Daar wilden we wat aan doen. Zo ontstond het idee voor de Tennisexpeditie”, zo vertelt Veerle van Hees.

“Kinderen die competitie willen spelen, moeten dat gewoon kunnen doen. We willen samen met jeugdleden van de verenigingen van Vaals, Bocholtz en Gulpen op tennisexpeditie door het Heuvelland. Zo kunnen kinderen kennismaken met elkaar en plezier beleven door tegen anderen te spelen. Ook maken ze kennis met verschillende verenigingen. Gezelligheid staat voorop, lekker buiten sporten en weg van de iPad.” Veerle vertelt dat verenigingen er niet meer onderuit komen om met andere verenigingen samen te werken. Deze tennisexpeditie zorgt ervoor dat verenigingen meer toekomstgericht bezig zijn, kennis delen en samen werken.

Leuk voor jong en ouder(s)


Ook zien ze bij TV Simpelveld dat ouders zich steeds meer terugtrekken van een vereniging. “Ze zetten kinderen af bij de club en blijven niet meer in de kantine hangen. Sporten en bewegen maakt het hoofd leeg, maar ook kijken naar je kinderen die het naar hun zin hebben, is goed ter ontspanning. Aan elke tennisexpeditie willen we een thema hangen. We proberen daarmee de expedities ook voor de ouders en andere toeschouwers leuk te maken.”

Leren van elkaar


“De Innovatieprikkel heeft ons enorm geholpen. En ik vind het ontzettend leuk.” Het laat de verenigingen goed nadenken over het ontstaan van een idee, wie de doelgroep is en hoe je die het beste kunt bereiken. “We zijn vooral bezig met ons eigen idee uit te werken, maar steken ook veel van de andere deelnemers op.”