Verenigingscafé

BAS gaat met verenigingen in de gemeente regelmatig in gesprek tijdens verenigingscafés.

Verenigingen anno 2021 staan voor grote uitdagingen. Ledenaantallen staan onder druk, ontgroening, vergrijzing, vrijwilligers, concurrentie, accommodaties en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Dit heeft effect op alle verenigingen. En het wordt nog uitdagender! Mensen willen zich steeds minder op de traditionele manier verenigingen en zoeken naar sportieve alternatieven. Verenigingen moeten vernieuwen, anders verliezen ze nog meer terrein.

Hoe dan?


Hoe kan een vereniging vernieuwen? Door in te spelen op allerlei trends en ontwikkelingen, maar vooral door open te staan voor verandering en hierin te durven doen. Ook in de gemeente Simpelveld zijn daar veel kansen voor. BAS daagt de verenigingen in de gemeente uit op zoek te gaan naar vernieuwing om zich klaar te maken voor de toekomst. Dat doen we tijdens een verenigingscafé. Een paar keer per jaar worden alle verenigingen uit de gemeente hiervoor uitgenodigd, maar ook andere geïnteresseerden zijn van harte welkom.

Meer weten?


Wilt u meer weten over de verenigingscafé of over hoe BAS uw vereniging kan helpen/ondersteunen? Neem dan contact met ons op!