SUPPORTERSBIJEENKOMST SPORTAKKOORD SIMPELVELD

In 2021 heeft het kernteam veel stappen gezet in het proces van het sportakkoord Simpelveld. Dit resulteerde eerder dit jaar tot een eerste aanvraag van uitvoeringsbudget. Om sportverenigingen nog beter te informeren en kennis te laten met de mogelijkheden van het Lokaal Sportakkoord Simpelveld, organiseerde het kernteam op woensdagavond 23 februari een supportersbijeenkomst in De Rode Beuk.

Inspireren en informeren

Het kernteam probeert via diverse acties het Lokaal Sportakkoord Simpelveld onder de aandacht te brengen in de gemeente Simpelveld. Een daarvan is de organisatie van een supportersbijeenkomst voor verenigingen en onderwijs-en zorginstellingen. Tijdens de bijeenkomst informeerde en inspireerde het kernteam de aanwezige verenigingen over het Lokaal Sportakkoord. De mogelijkheden van het aanvragen van uitvoeringsbudget op basis van een gedegen plan werden besproken en Joanne Williams deelde haar verhaal. Joanne diende in samenwerking met Meander een aanvraag in en deelde haar ervaringen over de totstandkoming van de aanvraag.

Kansen zien

Het Lokaal Sportakkoord zorgt ervoor dat sport en bewegen een nog grotere en betere rol kan spelen in de gemeente Simpelveld. Het Sportakkoord biedt dan ook mogelijkheden om projecten of activiteiten groter of in samenwerking met andere partijen uit te voeren. Er gebeuren al veel goede dingen in Simpelveld, daar waar mogelijk kan middels het uitvoeringsbudget nóg meer plaatsvinden. Ook vertelde Lokale Adviseur Sport, Gaby Spierts, meer over de mogelijkheden van de services. Services zijn workshops met een specifiek thema zoals ledenbinding of cursussen voor trainers.

Wil je meer weten over het Lokaal Sportakkoord Simpelveld? Neem dan contact op met het kernteam via ken@negen.nl.