Over ons

Samen realiseren we meer beweging in de hele gemeente. Een beweging die de kracht van de maatschappij nog meer benut. Met sport, bewegen, muziek en cultuur als ideale inspiratiebron voor ontwikkeling, opvoeding, ontmoeting, verbinding, samenwerking en participatie. Het is prettig wonen, werken én opgroeien in Simpelveld & Bocholtz. We zijn trots op het unieke en groene karakter van iedere dorpskern en benutten dit ook. Iedereen doet mee en krijgt de kans zelf initiatief te nemen, van jong tot oud. We helpen elkaar, want samen komen we verder! Dat is BAS.

Samen actief

Samen met partners proberen we iedereen in beweging te brengen. We creëren voldoende sport- beweeg- en cultuuraanbod voor alle inwoners van jong tot oud om bijdragen aan gezondheid, participatie, vitaliteit en leefbaarheid in de dorpen en kernen. Dat doen we vanuit een aantal uitgangspunten.

  • Sportief, Gezond & Cultureel: Kinderen in Simpelveld krijgen de mogelijkheid om te leren hoe ze zich sportief, gezond en cultureel kunnen ontwikkelen.
  • Meedoen & Talent: Er is aandacht voor talentontwikkeling en participatie van onze inwoners. Inwoners worden hierbij in hun eigen kracht gezet.
  • Samen & Actief: Sport en bewegen is de verbindende schakel in Simpelveld en zorgt voor actieve en leefbare wijken en een prettige leefomgeving. Sportverenigingen leveren hierbij een belangrijke bijdrage en worden ondersteund.

Meer weten over onze aanpak en plannen voor BAS? Bekijk hier ons Plan van Aanpak 2017-2018 en Projectplan 2016-2019.